بفرمائيد آشپزخانه مبارکه

امروز صبح يکي از خواننده‌های وبلاگ از اسپانيا يک ايميلي فرستاد که کلي به جانش دعا کردم چون اول صبحي کلي خنديدم. از آن موقع تا به حال هم چند بار آمدم بنويسم که نشد و دائم کار داشتم و تلگرافي يک چيزهايي نوشتم و رفتم

سؤال درباره‌ی يک موضوع غذايي بود. بعد توی آزمايشگاه که آن جا هم يک جورهايي مثل آشپزخانه مي‌ماند داشتم فکر کردم خوب مي‌شود اگر بعضي از فوت و فن‌هايي را که از شيريني پختن خودم و ديگران ياد گرفتم بنويسم شايد به درد کسي خورد. اين شيريني پختن‌ اگر آدم دنبالش باشد و تفنني برگزارش نکند- مثل من- کلي قابليت پولسازی دارد. اين را از روی تجربه‌ی شخصي‌ام مي‌نويسم

حالا فعلأ اين دو تا عکس و اين اينک را ببينيد تا داستان را بنويسم



و اما داستان. اين عکس‌ها مربوطند به يک شيريني يا مثلأ بيسکويت فرانسوی که به نام تارت معروفه. آدم ياد پلنگ صورتي مي‌افته. نان اين شيريني چيزی شبيه به نان بستني قيفي‌ايه، به همان تردی ولي ضخيم‌تر. معمولأ هم توی ظرف‌هايي که اطرافشون کنگره‌دار هست درستش مي‌کنن و زود هم از توی اجاق بيرونش مي‌آرن چون اگر توی اجاق خشک بشن اونوقت به سرعت مي‌شکنن

بعد که سرد شد توی اون‌ها رو با خمير کاستارد پر مي‌کنند. البته من خامه درست کردم و ريختم توش و حسابي خوشمزه شد ولي اصل فرانسوی‌ش رو با کاستارد درست مي ‌کنن. خمير يا خامه رو نبايد پخشش کنين چون بايد تزئينات بعدی رو با استفاده از همون خميری که اون وسط گذاشتين درست کنين. البته کنفسيوس گفته حالا اگه مهمان نداريد هر چقدر دلتون خواست خمير يا خامه بريزين ولي در مواقع مهمان‌ آمدن يک کمي وسط تارت بريزين چون اگه زياد باشه تا مهمان‌ها به اين تارت محترم دست بزنن يا گازش بزنن زندگي‌شون به خمير و خامه کشيده مي‌شه

حالا يک ميوه‌ای پيدا کنين که مي‌شه حلقه حلقه بريدش و در مدت کوتاه آب هم نميندازه مثل توت فرنگي، خربزه، انگور، آلبالو يا هلوی کمپوت شده. اين‌ها رو بچينين روی نان خميردار. باز هم کنفسيوس گفته که از هر ميوه يک برش بذاريد که جذابيت تارت زياد بشه

خوب حالا تشريف ببريد شيشه‌ی مربای خونه‌تون را برداريد و به نسبت سه به يک با آب مخلوطش کنيد. مثلأ شش تا قاشق مربا و سه تا قاشق آب، يا بزنين به سيم آخر و شش تا شيشه مربا با سه تا شيشه آب که برای يک گروهان مهمان هم کفايت مي‌کنه. اين مخلوط رو بذارين روی شعله‌ی خيلي کم تا داغ بشه و بالای مايع حباب جمع بشه. بعد بذارين کمي سرد بشه طوری که کش بياد

کنفسيوس مؤکدأ گفته که يک قلم موی تميز، نه اوني که در و پنجره‌ها رو باهاش رنگ زدين، بردارين و وقتي مايع نسبتأ سرد شد با قلم مو تمام بالای تارت‌ها رو شربت مالي کنين، مفصل و مشتری پسند. براق براق. بعد تارت‌ها رو بذاريد يک جای خنک و يک ساعتي بعد به ياد کنفسيوس حالشون رو ببرين

طبيب کنفسيوس پيشنهاد کرده بود که بي زحمت با اين تارت‌ها چای يا قهوه‌ی شيرين نخورين چون ديابت مي‌گيرين، خودشون به اندازه‌ی کافي شيرين هستن

نظرات

پست‌های پرطرفدار