چطور نان خامهای درست کنيم؟ يا چرا زندگی زيباست؟ هر طور دوست دارين
... من هر جور فکر کردم ديدم درست کردن نون خامهای فقط و فقط وقتی
امکانپذيره که شما از جنبه روحی آمادگی داشته باشين ... خوب اصلن چطور ميشه آمادگی
روحی پيدا کرد؟ ... آهااان، راهش اين چيزيه که همين پايين گذاشتم ... آدم برای
درست کردن نون خامهای بايد اول آمادگی بندری رقصيدن داشته باشه، هيچم شوخی ندارم.
اگه بلد نيستين بندری برقصين تکون که بلدين بخورين؟ برای شروع کار همين تکون خوردن
خوبه ولی نون خامهای اصلی مال وقتيه که بلدين بندری برقصين، گفته باشم ... من
حالا اينبار برای ارفاق موسيقی بندری رو تهيهش کردم ولی منبعد بلد نيستم و نميشه
و اينا نداريم ...
خوب شروع میکنيم ...
مواد اوليه:
نيم ساعت موسيقی بندری، اگه شب
نون خامهای درست میکنين توصيه ميشه از امشو شوء شه استفاده کنين
آرد، 200 گرم از اون نوعی که
خودش پف میکنه
بکينگ پادر، نصف قاشق چايخوری
تخم مرغ، 5 عدد
روغن يا کره، 2 قاشق سوپخوری
آب، يک و نيم پيمانه
شکر، يک قاشق سوپخوری
وانيل، نيم قاشق چايخوری
نمک، نيم قاشق چايخوری
پودر قند، کمتر از نصف پيمانه
خامه، هر قدر که میخورين
طرز تهيه:
اول اين که آيه نيومده که اگه
قبلن ده دفعه نون خامهای درست کردين خوب درنيومده پس شما ديگه نون خامهای درست
کن نميشين. لابد يک اشکالی توی دستور پختتون بوده يا يک جايی توی طرز تهيه زير آبی
رفتين يا بندری مناسب نذاشتين. همين راهی رو که ميگم دنبال کنين درست ميشه.
اول تشريف ببرين فر رو روشن
کنين و به ياد خرماپزون خوزستان درجهش رو بذارين روی 250 درجه سانتيگراد ... ولک
تازه بچههای آبادان نميذارن وگرنه ما تا 300 درجه هم تحمل میکنيم ... از 300 به
بعد تازه پنکه میزنيم، کو تا برسه به کولر ...
آب و نمک و شکر و روغن رو
بريزين توی يک قابلمه کوچک و قابلمه رو بذارين روی حرارت ملايم که يواش يواش جوش
بياد ... اصولن بندری هم همينطوريه. اول آروم مياد بعد ديگه میرسه به مو سوختم مو
برشتم ...
حالا تا محتويات قابلمه داره
جوش مياد تشريف ببريد اون آرد مورد نظر رو الک کنين ... يکی از بدبختیهای عالم
مال اينه که بعضیها آرد رو همينطور از توی پاکت درميارن میريزن توی ظرف بعد ميگن
چرا نون خامهای يا کيکمون خراب شد ... خوب کاکا اين آرد بدبخت همهی دونههاش
بهمديگه چسبيده، چی توقع داری؟ ... الک برای همين آفريده شده که دونههای آرد رو
از همديگه جدا کنه بعد بريزينش توی ظرف کيک و نون خامهای ... در ضمن اگه خيلی
دوست دارين نون خامهایتون مثل بچههای خوزستان خوش تيپ و سبزه از آب دربيان میتونين
يک ذره پودر کاکائو هم به آرد اضافه کنين ...
خوب آب که شروع کرد به گرم شدن
اون پايین قابلمه حبابهای آب رو میبينين ... کمکم که آب شروع کرد به جوش اومدن
تمام آرد رو يکدفعه میريزين توی قابلمه و با يک قاشق چوبی آرد رو هم میزنين تا
تمام آرد خيس بشه و تبديل بشه به يک توپ خميری ... يک کاسهای چيزی بردارين توپ
خميری رو دور ديوارهش پهن کنين تا خنک بشه ... بندری ادامه داره هنوز ...
طبيخ دورش باميه ... طبيخ دورش
باميه ... اگه گرين کارت خوزستان داشته باشين اونوقت معنی طبيخ دورش باميه رو
بلدين منتها چون الان شرايط آسون شده میتونين گرين کارت خوزستان رو بگيرين برای
آشنايی بيشترتون با خوزستان به عرضتون میرسونم که طبيخ دورش باميه يعنی برنج با
خورش باميه که اصولن هفتهای دو وعده بايد بخورين که لهجهتون اصلاح بشه که وقتی
ميگين ولک خندهدار از آب درنياد ... در ضمن برای گرين کارت خوزستان فقط ايام عيد
اقدام نکنين چون معلومه فقط دارين میرين برای عيد خونه فک و فاميلهای خوزستانیتون
ولی تابستونا که اونا میخوان بيان شهر شما اصولن يادتون ميره اينا همون فاميلهای
ايام عيدتون هستن ... کاکا برای گرين کارت بايد ايام خرماپزون مرداد و شهريور
تشريف ببرين خوزستان ...
حالا خمير خنک شده ديگه ...
کاکا هل نده ریبن به همه میرسه ... اگه آرد رو الک نکرده باشين اين خميری که
درست شده توش پر از قلنبههای کوچک هست که ديگه هيچ کاريش نميشه بکنين، آرد رو الک
کنين ... حالا بکينگ پادر رو اضافه کنين و بعد تخم مرغها رو هم يکی يکی به اون
خمير خنک شده اضافه کنين و حسابی خمير رو بهم بزنين که يک خمير نرم ازش درست بشه،
... در ضمن قرتی بازی هم درنيارين، خمير رو با دستتون بهم بزنين ...
خوب يک قيف بيارين و يک ماسوره
بزرگ بذارين تهش ... اگه قيف ندارين میتونين با يک کيسه فريزر هم قيف درست کنين
... اونم نشد با کاغذ چرب کيک پزی هم میتونين قيف درست کنين. ماسوره هم همون تکه
پلاستيکی هست که میذارن ته قيف که باهاش کيک رو تزئين میکنن ولی اگه اونم ندارين
نوک کيسه فريزر يا کاغذ چرب رو ببرين تبديل ميشه به ماسوره ... در اينمورد هم آيه
نيومده که يا قيف داشته باشين يا نون خامهای نميشه ... کاکا قيف و قير و حسن آقا
مربوط به يک چيز ديگهايه، اينجا کاربرد نداره.
حالا يک سينی فر بردارين کف
اونو چرب کنين يا کاغذ چرب بذارين روی اون و با قيف شروع کنين خمير رو به شکل دو
تا دايره کوچک روی هم روی سينی بريزين ... سينی رو بذارين توی فر و درجه رو بذارين
روی 180 که نونها پخته بشن. حدود 25 يا 30 دقيقه طول میکشه تا نونها درست بشن
... فکر کن سه ماه تابستون خوزستان چه خبره؟ تازه سر ظهر آدم بره فوتبال هم بازی
کنه ... برای همين آدم شبها تبديل ميشه به امشو شوء شه ليپک ليلی لونه ... شرمنده
ولی اينو ديگه بايد اصلاح ژنتيکی بکنين که بفهمين يعنی چی ...
حالا همه حاضرين برای دستای
بندریییی ....
اين يعنی چطوری خامه درست کنين
... اگه بيرون از ايران هستين تشريف ببرين از اين خامههای ضخيم که روی بستهشون
نوشته شده Thickened
Cream بخرين. يعنی تا حالا بايد خريده باشين. اگه توی ايران هم هستين هر
جور خامهای که هست بخرين. توی خوزستان که اصلن ميارن دم خونهتون ... بعد خامه رو
بريزين توی يک کاسهای چيزی که بشه بهمش زد، با دست نه ... کاکا بیزحمت هل نده يک
کشتی ریبن تازه رسيده به همه میرسه ... خوب يک پرتقال بردارين با يک رنده ...
ليمو هم ميشه اگه دوست دارين ... يک کمی پوست پرتقال رو رنده کنين بريزين توی خامه
... خيلی نه ها ... يک ذره ... بعد پودر قند رو هم بريزين روی خامه. اين که چقدر
پودر قند بريزين به خودتون بستگی داره که چقدر خامه رو شيرين کنين ... فقط نميرين
بیزحمت ... حالا کاسه رو بذارين روی يک جای سرد مثلن يک کاسه بزرگتر اگه دارين
توش يخ بريزين و اين کاسه خامه رو بذارين روی يخها که خنک بمونه ولی اگه نه يخ
دارين نه کاسه نگرانش نباشين. اين يخ فقط باعث ميشه خامه زودتر درست بشه. حالا يا
با همزن يا با دست خودتون و با يک همزن دستی يا اگه هيچی نبود با يک چنگال شروع
کنين خامه رو بزنين ... در اين مرحله توصيه شده که بندری برقصين تا وقتی خامه و
پودر قند خوب با هم مخلوط بشن و در ضمن خامه سفت بشه ... خامه رو بذارين توی يخچال
...
خوب حالا اگه نونها آماده شدن
يعنی قيافهشون تبديل شده به چيزی شبيه به صورت بچههای خوزستان از فر درشون
بيارين و بذارين خنک بشن ... وقتی نونها خنک شدن با خودکار کنارشون رو يک سوراخ
کوچک درست کنين که بشه خامه رو ريخت توی نونها ...
نون خامهای رو دو سه ساعت میذارين
توی يخچال که خمير و نون جا بيفتن ... برندارين زودی بخورين ... دو سه ساعت ديگه
نون خامهایها رو میتونين بخورين ...
در ضمن همه چيز به تمرين کردنه
... کار نشد نداره ... آسمون هم به زمين نمياد که ده دفعه نون خامهایتون خوب
درنيومده ... تمرين که بکنين درست ميشه. مراحل درست کردنش رو دقيق انجام بدين خوب
از آب درمياد ...
... بندری هم فراموش نشه، گفته باشم ...
نظرات